Mijn Account

iDEAL 2.0 is de nieuwste versie van de populaire iDEAL-betaalmethode, die tot doel heeft om zowel online bedrijven als consumenten een nog betere ervaring te bieden. Om dit te bereiken heeft Currence, de eigenaar van iDEAL, de handen ineengeslagen met Payconiq, een toonaangevend technologiebedrijf in de betaalsector. Samen hebben zij gewerkt aan het optimaliseren van de winkel- en betaalervaring via iDEAL, door middel van nieuwe betaalprocessen, services en betaalopties.

De evolutie van iDEAL: van lancering tot iDEAL 2.0

Laten we teruggaan in de tijd en kijken naar de geschiedenis van iDEAL. Sinds de lancering in 2005 is iDEAL uitgegroeid tot de meest gebruikte betaalmethode in Nederland. Het verwerkt meer dan 1 miljard transacties per jaar, wat neerkomt op ongeveer 3 miljoen transacties per dag. Interessant genoeg wordt 70% van alle e-commerce transacties in Nederland betaald met iDEAL.

Maar de manier waarop mensen online winkelen en betalen is drastisch veranderd sinds de lancering van iDEAL. Consumenten maken steeds meer gebruik van mobiele apparaten en verwachten een naadloze winkel- en betaalervaring. Ze willen ook flexibiliteit bij het afrekenen.

Om aan deze veranderende behoeften te voldoen, heeft iDEAL 2.0 een aantal belangrijke kenmerken en functies geïntroduceerd om e-commercebedrijven te helpen een optimale klantervaring te bieden.

Hoe werkt iDEAL 2.0 en wat zijn de belangrijkste kenmerken?

In de huidige iDEAL-betaalflow staat de bank centraal in het betaalproces. De consument kiest zijn bank en bevestigt de betaling in de online omgeving van die bank. Een van de belangrijkste functies van iDEAL 2.0 is een nieuwe betaalpagina, waar consumenten niet meer hoeven te kiezen via welke bank ze willen betalen.

Op de iDEAL-pagina kunnen ze gewoon een QR-code scannen met hun bankapp en de betaling snel goedkeuren (op desktop). Ze kunnen de selectie van de bank ook automatiseren via cookies of merchant tokenization. Als ze dat willen, kunnen consumenten hun bank ook kiezen uit een dropdownmenu in dezelfde betaalflow die iDEAL nu aanbiedt.

Met iDEAL 2.0 kunnen consumenten een profiel aanmaken om betaalvoorkeuren en betaalgegevens op te slaan (zoals hun bezorg- en e-mailadres), zodat die tijdens het betaalproces automatisch worden ingevuld. Voor een vlekkeloze afhandeling van de transactie kunnen die gegevens worden gedeeld met de webshop waar ze iets kopen.

Hier zijn enkele belangrijke kenmerken van iDEAL 2.0:

  • iDEAL QR: de klant betaalt rechtstreeks via zijn bankapp, met behulp van een QR-code (op desktop).
  • iDEAL Checkout: klanten delen hun bezorggegevens via iDEAL, zodat ze die niet meer hoeven in te vullen of geen account hoeven aan te maken bij de webshop waarbij ze een aankoop doen. Dit vereenvoudigt het betaalproces voor de consument en zorgt voor hogere conversie voor de verkoper.
  • iDEAL Snel betalen: op basis van de voorkeuren van de klant wordt automatisch zijn/haar favoriete bank geselecteerd, wat zorgt voor een snellere afhandeling van de betaling.

In de toekomst zullen nog meer betaalopties worden toegevoegd aan iDEAL 2.0, waaronder one-click payments, terugkerende betalingen en Buy Now, Pay Later.

Het nieuwe iDEAL-platform zal ook de introductie van nieuwe services vergemakkelijken, zodat het sneller kan inspelen op veranderingen in de markt en in het betaallandschap.

Wanneer wordt iDEAL 2.0 gelanceerd?

De introductie van iDEAL 2.0 is al begonnen. Eerst wordt de nieuwe betaalpagina geïntroduceerd. In de loop van 2023 en 2024 zullen iDEAL Snel betalen en iDEAL Checkout op meer plaatsen worden aangeboden.

Kortom, iDEAL 2.0 is een belangrijke stap voorwaarts in de evolutie van online betalingen en zal zorgen voor een nog betere klantervaring.