Mijn Account

Hierbij 25 tips om succesvol te ondernemen.

1 Kies een juiste business naam

Als je al een naam heb kan je eventueel nog veranderen via de KvK. Waar je aan moet denken is zegt je bedrijfsnaam wat je doet? Zo ja is dat al 1 goed punt. Gebruik je naam in plaats van een aparte branding naam. Veel mensen onthouden namen van mensen beter dan losse bedrijfsnamen. Ben je een 1mans bedrijf denk er dan goed over na.

2 Je logo zegt wat je doet

Zorg dat je een logo heb waarvan mensen in 1 blik kunnen zeggen wat je doet. Zo zullen ze sneller klikken op je logo en als je er nog een boodschap aan toevoegt is het helemaal extra waarde.

3 Doe niet alles zelf

Je moet niet alles zelf willen doen. Als jij expert ben in verven ga dan geen boekhouding voor je bedrijf doen. Dit kost tijd en als je het je boekhouder laat doen kan dit voor jou winstgevend zijn. Waar jij 10 uur mee bezig bent doet je boekhouder misschien in 1 uur. Dit betekent dat als je boekhouder en jij een uurtarief van 50 euro handhaven dat het je 450 euro scheelt als je het laat doen.

4 Zorg voor juiste partijen

Voor webdesign geld het ook. Je hebt bedrijven die goedkoop een website maken maar levert het geld op? Als jij wat duurders inschakelt zal je het aan resultaat terugzien. Ook zal je zien dat je naderhand aan losse facturen veel duurder kwijt bent. Wij doen het resultaat gericht voor jou met een abonnement. Zonder uurtje factuurtje dus 😉 Tip tussendoor

5 Wees niet goedkoop

Onder de 25% gaat af op de prijs. Dus wees niet de goedkoopste in je markt want daar bereik je maar die 25% mee.

6 Doelgroep targetten voor je bedrijf

Zorg voor de juiste doelgroep. Wil je piepers die je voor elk dubbeltje een verhaal moet vertellen of wil je mensen die betalen voor goed resultaat. Target de juiste personen om zo min mogelijk de mensen die niet kopen te vermijden.

7 Bouw aan je onderneming

Bouw aan stenen die blijven staan. Elke steen wat erboven op komt daarvan groeit je onderneming. Zorg dat je niet naar te kleine dingen kijkt wat tijdelijk wat oplost maar ga stapelen.

8 Wees duidelijk

Maak afspraken en zorg dat je vervelende situaties hiermee voorkomt. Verkomen is beter dan genezen zeggen we dan maar

9 Laat zien dat je er bent

Plaats dagelijks nieuwtjes in de media zodat je een vast bereik heb en dat ze je onthouden. Je onderneming moet staan in je branche als top. Laat het ze je horen

10 Wees niet afgeleid

Tegenwoordig met internet ben je heel snel afgeleid. Facebook, YouTube en Google kunnen heel snel zorgen dat je dingen doet wat niks met je onderneming te maken hebt. Zorg dat je een planning maakt met wat je doet om dit te voorkomen.

11. No internet

Zet je internet en telefoon uit als je het niet nodig hebt. Zo werk je het hardst zonder afgeleid te worden. Schrijf je een blog? Zet dan gewoon je internet uit voordat je met iemand op facebook zit te chatten 😉

12. Denk groot

Ga naar groot want iedereen kan het. Wat maakt jouw anders dan de grootste concurrent? Niet veel want jij kan het ook.

13 plan je dingen

Zorg dat je dingen inplant. Zo kan je gestructureerd werken inplaats van halve dingen steeds te doen. Dit werkt langzaam en je krijgt weinig af.

14 Trots en vriendelijk laat het zien

Jij bent je branding en jij maakt het verschil. Laat zien hoe je ervoor staat en trek klanten met je enthousiasme.

15 Durf te verkopen

Je hoeft niet keihard een product in iemands schoot te werpen maar durf wel te zeggen deal or no deal. Als iemand zegt ik kom bij je terug of ga het vragen aan een collega dan is het meestal geen deal. Zorg dat je duidelijk bent en dat het nu of nooit is zo zorg je dat je een deal sluit

16 Nee dank u

Probeer niet te hard je dienst of product te verkopen. Nee is ook een antwoord. Je kan ze wel overtuigen met een product waar een beperkt aantal van is, dat is net even anders wat meestal goed werkt.

17 Ga uit je comfort zone

Zorg dat je niet te bang bent want jij mag er wezen. Plan wat in en doe het. Deadlines opzetten? Deel het met andere want dan heb je het gevoel dat je het echt moet doen. Dat helpt je om buiten je comfort zone te treden

18 Klantenbestand vastmaken

Als je klanten heb behoud ze dan en laat ze je verhaal doorvertellen. Eventueel kan je ze belonen met een korting of iets anders. Het verhaal van een bestaande klant doet het altijd beter dan dat je het zelf moet doen.

19 zorg voor mond tot mondreclame

Vraag kennissen en collega’s over je te spreken. Deel de verhalen van bestaande klanten zodat ze deze door kunnen vertellen om zo mond tot mondreclames te creëren

20 Begin een gesprek

Begin een sociaal gesprek, want direct met je producten naar voren komen werkt meestal niet. 80% van de aankopen in een gesprek gebeurd door een gunfactor. Die gunfactor is als je iemand begrijpt en hij jou.

21 Verhalen doen het altijd beter dan productdetails

Verhalen van wat er allemaal kan werkt altijd beter dan dat je op de specifieke dingen gaat zitten in een gesprek. Ga dus niet teveel op de details in omdat ze dat toch niet uitmaakt maar het resultaat wel.

22 Leer van fouten

Als ondernemer zijn we creatief en maken we af en toe ook wat fouten. Fouten daar leren we van. Zorg dat je ervan leert en dat je niet dezelfde fouten nogmaals maakt. Zo wordt je met de dag beter en zo worden experts, experts om fouten te durven maken en te verbeteren.

23 Durf het te laten gaan

Vaak willen we alles in controle houden, maar zorg ervoor dat het je niet overmeestert. Geloof in mensen en laat ze ook is fouten maken. Zo zijn wij ook groot geworden. Controle op dezelfde punten is dubbel werk. Dus niet doen

24 Geef meer maar beloof ze minder

Als je meer geeft dan dat je beloofd dan zullen ze je waarderen, is het andersom zal je achteruitgaan. Niet doen dus. Gewoon gaan en geef ze meer dan dat je zegt dat is beter dan andersom.

25 Zeg nee als je het niet wil

Staat een opdracht of een klant jou niet aan zeg dan nee. Als je met tegenzin met of iets moet werken zal het je tegen zitten en zal je het alleen maar zwaar krijgen. Je maakt het jezelf moeilijk, doe daarom wat je leuk vindt!

Vind je het interessant? Deel, reageer en like it!

Vind je het interessant laat dan wat achter hieronder. Heb je vragen of toevoegingen laat ze dan achter hieronder. Ik lees elke reactie en reageer op elke reactie!