Mijn Account

Hierbij 25 Online Marketing tips om online je bedrijf een branding en een boost te geven om onder de aandacht te komen.

 

 1 Begin altijd bij een eigen website

 

Je zal denken ik heb Facebook en andere socialmedia kanalen. Waarom een website? Een website is van je eigen en zal nooit beperkt worden door iemand anders. Het is een stukje online wat van jou is en werk in je website met Online Marketing zoals blog’s en landingspagina’s

 

 2 Ga starten met bloggen

 

Doordat jij laat zien dat je kennis heb zal je vertrouwen opbouwen. Ook zal je gevonden worden in Google omdat Google ziet dat je waarde geeft voor het internet. Hierdoor wordt je beloond door Google.

 

 3 Kies het juiste platform uit voor online marketing

 

Zorg dat je op het platform zit waar je doelgroep zit. Als je op een social mediakanaal zit waar je doelgroep niet zit dan spreek je tegen niemand.

 

 4 Kies een platform wat je leuk vind

 

Er is niks ergers dan iets moeten doen omdat het moet. Kies social mediakanalen en een website waar je passie zit. Je bezoekers zullen het zien en zullen het enthousiasme terugvinden in je berichten

 

5 Zorg dat je gebruik maakt van Google

 

Google heeft verschillende programma’s die je helpen om online marketing beter te maken. Je kan denken aan Google webmastertools en adwords en niet te vergeten analytics. Vergeet ze niet!

 

 6 Ga adverteren

 

Ga adverteren is mij tip. Nooit is het zo gemakkelijk geweest om zo snel en makkelijk mensen online te bereiken dan nu. Je geeft 10 euro aan facebook en facebook laat de advertenties zien aan jou doelgroep.

 

 7 Laat je niet te veel lijden door andere

 

Je ziet vele goeroes die alles zeggen wat werkt. Maar werkt het ook voor jou? Denk er goed over na voordat je er veel tijd insteekt en het helpt je niet verder.

 

 8 Denk hoe een gebruiker denkt

 

Denk hoe een gebruiker/ bezoeker denkt is wel 1 van de tips die heel simpel klinkt maar heel moeilijk is. Je moet weten hoe ze binnen komen en kijk of ze nu echt naar je doel gaan om je product of dienst te kopen. Houdt het in de gaten en maak het beter.

 

 10 Verkoop niet maar laat ze zien wat eindresultaat is

 

Verkoop niet te veel in je online marketingstrategie. Dit werkt echt slecht. Als je een verhaal verteld van successen wat je een ander geeft zullen ze veel sneller geneigd zijn om te kopen dan dat je de details verteld van het product en probeert het geld uit de portemonnee te kijken.

 

 11 Schrijf voor je bezoeker

 

Veel mensen denken met spammen van woorden dat je goed gevonden wordt, maar het is eigenlijk dat Google wil dat ze informatie kunnen lezen wat bruikbaar is en interessant. Schrijf voor je bezoeker en schrijf dan direct voor Google.

 

 12 Schrijf in je online marketing op 1 lijn

 

Schrijf hoe je normaal gesproken tegen iemand anders ook wat zegt in het echt. Ga niet met u praten in je webtekst als je dit normaal ook niet doet. Mensen gaan twijfelen of jij het bent (Je bedrijf)

 

 13 een keer ja is een grotere kans dan de tweede ja

 

Speel met tactiek. Laat mensen al voor de koop ja zeggen voordat ze wat gaan kopen in je online marketing. Een keer ja, dan zullen ze ook sneller ja zeggen tegen de volgende stap om het product te kopen.

 

 14 Sociale beïnvloeding is conversie

 

Als je slim bent zeg je niet zelf dat je geweldig bent maar beter laat je het zien door iemand anders dat te laten zeggen. Zo kom je geloofwaardig over. Iedereen kan zeggen dat die goed is maar als duizend andere mensen het zeggen dan moet het wel zo zijn.

 

 15 Boost met je online marketing? Gebruik video!

 

Wie leest er nog lappen tekst als er een video naast staat? Nou ik zal je zeggen dat ik dan toch echt voor de video ga. Jij ook? Denk dan is om zelf aan een video te beginnen om verder door te ontwikkelen.

 

 16 call-to-action – HALLO HIER MOET JE ZIJN!

 

Call-to-action is een oproep om tot actie over te gaan. Je kan denken aan een opvallende knop met contact of kopen. Laat duidelijk op elke pagina van je website 1 call-to-action zien.

 

 17 Luister naar advies maar doe niet alles

 

Advies van anderen is altijd raadzaam maar doe niet dingen waar je niet achter staat want dan zal je je eigen concept verwaarlozen en is het eerder het concept van de raadgever. Wees duidelijk voor jezelf

 

 18 Ontvreutsel de bezoeker zijn gegevens

 

Zorg dat als een bezoeker binnenkomt dat die wat geeft zodat je altijd contact met diegene kan opzoeken. Hoe is de vraag? Nou biedt wat leuks gratis aan voor naam en e-mailadres.

 

19 Zorg voor structuur

 

Zorg voor structuur op je website zodat je bezoeker niet hoeft te zoeken. Als ze moeten zoeken zullen ze je website verlaten. Is het duidelijk dan blijven ze langer op je website.

 

20 Zorg dat je op plekken bent waar je doelgroep is.

 

Zorg ervoor dat je op social media of andere kanalen bent waar je doelgroep is en verspreid daar waarde zodat ze naar je toe trekken. De juiste mensen wel te verstaan.

 

 21 Reageer zo snel mogelijk op social mediakanalen.

 

Voor een gebruiker is het niet anders dan jezelf. Vind jij het vervelend als je iemand wil bereiken maar het gaat niet? Zo denken ze ook op Facebook en andere social mediakanalen. Zorg dat je tijdig reageert om zo grotere kansen te maken.

 

22 Denk is om Webinars te gaan starten

 

Webinars zijn bewezen dat ze goede resultaten afgeven. Waarom? Simpel het is live en ze kunnen rechtstreeks de twijfels op tafel gooien. Natuurlijk veeg jij ze weg. Als je dan afslaat met een tijdelijk aanbod voor diegene die live zijn zullen ze snel klant worden zonder enig probleem.

 

 23 Geef niet alles bloot maar laat ze verrassen

 

Als je wat beloofd zullen ze je aanspreken in nadelige toon. Als je wat geeft met wat extra’s zullen ze je aanspreken met positieve toon. Beloof gewoon minder en geef ze meer om online marketing in het zonnetje te zetten met positieve verhalen.

 

 24 Zorg voor autoriteit naar jou toe

 

Laat zien met je berichten dat je kennis heb en dat je een vakman bent in plaats van een verkoper met verkoop advertenties

 

25 Onderscheidt je door iets unieks

 

Als je uniek wilt zijn moet je wat unieks hebben. Vermeld dit groot op je website en marketingverhaal dat jij uniek ben en dat ze dit mislopen als ze niet voor jou gaan.

Vind je het interessant? Deel, reageer en like it!

 

Vind je het interessant laat dan wat achter hieronder. Heb je vragen of toevoegingen laat ze dan achter hieronder. Ik lees elke reactie en reageer op elke reactie!