Mijn Account

25 sales tips om je online sales te verbeteren voor meer omzet. Wie wil dat nou niet?

1 Verkoop niet koud aan bezoekers

Ga niet gelijk je product voor hun neus schuiven als ze binnen komen op je website. Zorg dat je eerst goede ervaringen laat zien en bouw naar vertrouwen.

2 Vertel over het resultaat in plaats van over de inhoud

Vertel het succes verhalen rondom je product. Dat laat zien dat het ook werkt voor hun. Hoe precies daar zitten ze meestal niet op te wachten maar ze willen zien hoe het werkt.

3 Laat andere vertellen dat je product of dienst goed is

Iemand anders komt veel overtuigender over dan dat je zelf over je product of dienst praat. Als ik zeg ik ben geweldig of 100 andere mensen zeggen dat ik geweldig ben. Wat is er dan overtuigender?

4 Laat grotere partijen (media) je beoordelen

Als jij ervoor kan zorgen dat je in de grote bladen succes vol wordt neergeschreven vermeld dit dan op je website en krijg meer vertrouwen. Jij kan moeilijk de grote media beïnvloeden dus het moet wel waar zijn.

5 Denk eens aan affiliate systeem

Affiliate systeem is een systeem die waardering geeft aan degene die mensen naar jou verwijzen. Je geeft wat terug in bedrag of product. Zo zorg je ervoor dat mensen wel reclame voor je willen maken.

6 Maak gebruik van e-mail marketing

E-mail marketing werkt goed als je iemand wil warm maken. Je geeft ze waarde en oplossingen die meteen uit te voeren zijn. Als ze resultaat zien willen ze het behouden en komen ze bij je terug.

7 Webinars werken goed om te eindigen met een sale

Webinars zijn gigantisch goed om te verkopen. Je start 1 Webinar en eindigt met verkoop. Hebben ze nog twijfels? Dan kunnen ze live vragen stellen en kan jij ervoor zorgen dat de twijfels worden weggenomen.

8 Deel kennis via blog voor vertrouwen

Als jij openbaar via blog kennis deelt dan heb jij kennis. Jouw bezoekers willen wat hebben waar kennis inzit. Jij geeft het en je geeft direct vertrouwen om te kopen.

9 Geef wat weg

In het begin moet je niet direct iets willen verkopen. Je wilt ze warm maken en lekker maken. Dit doe je door iets waardevols weg te geven. Dit kan zijn een e-book of een gratis sessie. Als het van waarde is zullen ze het proeven en snakken naar meer. Ze gaan je product aanschaffen.

10 Werk met lanceringen

Een lancering werkt goed voor sales. Je laat ze op wat wachten en laat ze al stiekem wat resultaten en proefjes zien. Zo laat je ze verlangen en is de verkoop groter bij de lancering als je er niks voor doet.

11 Adverteer op Facebook

Het is nog nooit zo makkelijk geweest om je doelgroep die naar je product zoekt te grijpen en te verkopen sinds Facebook Ads is gekomen. Je geeft een bedrag aan Facebook en Facebook zoek geïnteresseerden.

12 Retargeting via adverteren

Als iemand al weet wie je bent maar toch nog wat twijfels heeft dan is de kans groot dat ze verder kijken. Wat als je ze daarna nog even kan aanspreken? Dat kan met retargeting. Je geeft een bedrag aan Facebook en laat je advertentie zien aan bezoekers die al op je website of product pagina zijn geweest.

13 Spreek ze aan zoals je normaal ook doet

Als je een verkoopgesprek ingaat offline. Zeg je dan u of je? Dat is een vraag waar je rekening mee moet houden. Praat je altijd met JE dan moet je niet opeens met U gaan spreken. Blijf gewoon jezelf en verkoop het product.

14 Maak een productpagina

Een losse pagina over het product dan kan je op de details ingaan. Ze zijn geïnteresseerd en dat kan je zien omdat ze al naar je verkooppagina zijn gegaan. Zorg dat je daar energie insteekt want deze pagina moet jou omzet geven.

15 Resultaat bovenin de productpagina

Resultaat is wat je klanten willen hebben. Ze zoeken niet op hoe je product werkt maar het eindresultaat willen ze weten. Wat krijg ik ervoor terug? Plaats altijd het resultaat bovenaan.

16 Details onderin de product pagina

Voor de mensen die toch dieper in het product willen kijken kan je op het einde alle puntjes op de i zetten om hierover op in te gaan. Beschrijf alles en zorg dat je alle twijfels wegneemt.

17 Zet reviews neer van succesvolle klanten op je productpagina

Reviews doen wonderen. Wat jij ook zegt. Een reactie over je product van iemand anders doet het toch altijd beter dan je eigen woorden.

18 Beloof ze minder maar geef meer

Geef ze minder maar geef ze meer na aankoop. Dit betekent dat je tevreden klanten krijgt omdat ze meer krijgen en je zal meer positieve reviews krijgen wat uiteindelijk tot meer sales gaat opleveren.

19 Wees duidelijk

Wees niet krom in je beschrijving want dat brengt twijfels aan het licht. Hou het duidelijk en want dat zorgt straks voor meer sales.

20 Werk met deadlines

Laat ze niet door twijfelen, maar sla de knop door met een deadline. Wil je dit product dan moet je nu gaan!

21 Werk met acties

Acties zijn tijdelijk en mensen willen niets mislopen. Kan het nu voordelig dan is de kans tot actie des te groter.

22 Samen werken met partners

Als je partners heb kan dit betekenen dat ze bezoekers naar je website sturen en dat er aankopen worden gedaan. Zorg voor partners en maak ze te vriend. Doe een wederdienst. Als je die partner niet had je niet die extra omzet en sales.

23 Gebruik basis behoeftes in het resultaat

Basisbehoefte eten, drinken en lust. Kijk ernaar en speel ermee. Wil je uren bezig zijn in de avonduren of wil je dat wij het doen. (Is een voorbeeld)

24 Verkoop waar je doelgroep is

Als je weet waar je doelgroep is zoals groepen in Facebook zorg dat je daar aanwezig bent. Als ze je zien is de kans groot dat ze naar je website toegaan en dan de koop aangaan.

25 Gun factor voor meer sales

Wees geliefd met weggeven enzovoort. Als jij aardig bent krijg je de gun factor. Kopen mensen die je aardig vinden ergens anders? Nee ze zijn goed geholpen door jou dus ze blijven bij jou!