Mijn Account

Hier 25 stappen en tips om beter weergegeven te worden in de Google zoekresultaten. Voor de stappen uit en ga zeker voor de eerste pagina in Google op jouw zoekopdracht!

1. SEO TIP: HTTPS SSL Certificaat noodzakelijk

HTTPS (SSL) verbinding is tegenwoordig meer een plicht om te hebben. Je ziet het snel en eenvoudig in het adresbalkje bovenaan in je internetbrowser. Dit zorgt ervoor dat je gegevens zoals een contactformulier of inlog formulier beveiligt over het internet gaat. Als dit niet zo is kunnen mensen je gegevens inzien als je ze verzendt via het internet. Bij een beveiligde verbinding wordt de tekst wat je verzendt in cijfers omgezet zodat ze het niet kunnen lezen. Binnenkort krijgt iedereen de melding dat een website zonder https een onveilige website is. Dit wil je natuurlijk niet op jouw website

HTTPS SSL Certificaat noodzakelijk

 

2. SEO TIP: Zorg voor geen dubbele content (Met of zonder www)

Als je een website online bezoekt kan je het vaak benaderen via www. Het domein .nl of zonder het www ervoor. Zorg ervoor dat je niet apart toegang verleent want google ziet dit als dubbele informatie op internet en dat is niet gebruiksvriendelijk. Waardoor Google je lager gaat ranken in Google.

Zorg voor geen dubbele content ( Met of zonder www )

 

3. SEO TIP: Optimaliseer terugkomende webelementen

Als je naar een website gaat zie je op de website stukken terug wat op elke pagina terugkomt. Dit zijn meestal de beste plekken om te optimaliseren. Zoals logo, bedrijfsgegevens onder in footer. Als hier een foutje in staat dan staat je hele website onder de foutjes. Dat wil je natuurlijk niet. Goede afmetingen voor afbeeldingen en alt teksten kan je hierin extra controleren.

Optimaliseer terugkomende web elementen

 

4. SEO TIP: Titel h1 en h2 check

Op websites heb je titels. H1 is de grootse en hoe lager het getal des te minder belangrijk op die pagina. Wat vele doen is dan ook meerdere malen H1 gebruiken. Dit is voor Google verwarrend en ook voor de bezoekers. Google wil weten wat het onderwerp is van de pagina en dat haalt hij uit de H1 titels. Daarna komen de subtitels zoals H2 en deze mogen meerdere keren terugkomen op de website. Zorg dat je gebruiksvriendelijk bent met titels zo wordt je ook beloond door Google.

 

5. SEO TIP: Alt beschrijvingen toevoegen

Google kan niet zien wat erop een afbeelding staat. De beschrijving van de afbeelding die je kan toevoegen heet een alt beschrijving. Dit voeg je toe bij de afbeelding zodat Google kan lezen wat erop de afbeelding staat. Zo wordt je gelijk beter met scoren in Google.

Alt beschrijvingen toevoegen

 

6. SEO TIP: Zorg voor de juiste metabeschrijvingen

Als je je website opzoekt in Google zie je de titel van je website en daarna een korte beschrijving. Dit is de metabeschrijving. Zorg dat je dit invult anders haalt Google de eerste alinea van de website terug in de metabeschrijving. Dit zijn meestal niet de beste teksten om ze uit Google te lokken naar je website. Meestal beschrijf je wat ze kunnen vinden op de website en eindig je met een call to action. Zodat je ze wijst wat ze moeten doen op je website voor resultaat voor jou en de gebruiker.

Zorg voor geen dubbele content ( Met of zonder www )

 

7. SEO TIP: Zorg ervoor dat je afbeeldingen niet te groot zijn

Een afbeelding van een camera is meestal groot omdat je er meerdere dingen mee kan doen. Bijvoorbeeld wanddecoratie maar op het web is het niet nodig om zulke grote afbeeldingen te gebruiken. De afbeeldingen zullen traag laden op de website en zal niet mooi uitkomen op je website. Het beste is om te kijken wat voor formaat je nodig hebt op je website qua foto en dan je foto erop aanpassen. 72 dpi met max 1000px bij 1000px zal de maximale grote moeten zijn op een website.

Zorg ervoor dat je afbeeldingen niet te groot zijn

 

8. SEO TIP: Zorg voor de juiste bestandsnaam

Een manier dat Google herkend is alt beschrijvingen. Maar Google kijkt ook naar de bestandsnaam van de foto. Meestal komt het met een bijvoorbeeld: DCS_123213 nummer maar Google ziet natuurlijk niet wat er nu op de afbeelding staat met zo benaming. Zorg ervoor dat je een duidelijke beschrijving meegeeft. Een tip van mij is doe een zoekwoord waar je op gevonden wil worden in Google.

Zorg voor de juiste bestandsnaam

 

9. SEO TIP: Maak pagina’s met naam waar je op gevonden wil worden

Pagina benaming bedoel ik tegelijkertijd ook de menu benaming mee. Waar wil je op gevonden worden? Wat zijn je zoekwoorden waar je op gevonden wilt worden? Wat is het doel van je website? Verwerk dit in de pagina namen zodat je Google goed doorgeeft en de gebruikers waar je website over gaat.

Maak pagina's met naam waar je op gevonden wil worden

 

10. SEO TIP: Koppel je pagina’s aan elkaar voor meer SEO Power

Zorg ervoor dat je pagina’s aan elkaar linkt. Als je bijvoorbeeld een zoekwoord heb met glazenwasser en het staat ergens op je pagina en je hebt er een losse pagina apart voor geschreven, link dan het zoekwoord naar de pagina die je er special voor hebt geschreven. Zo krijgt de pagina glazenwasser extra kracht omdat je ernaar wijst bij elke keer als je het zoekwoord vermeld. Dit geeft heel veel kracht op het zoekwoord.

11. SEO TIP: Scoor op de juiste zoekwoorden

Wat ik veel mensen zie doen is dat ze kijken van mmm waar zal ik op zoeken als ik mijn bedrijf zoek. Bijvoorbeeld Telefoon winkel. Waar mensen de mist in gaan is dat veel meer wordt opgezocht als zoekwoorden zoals: IPhone scherm laten maken. Dus zorg ervoor dat je goed bekijkt waar de mensen echt opzoeken. Vraag het je bestaande klanten. Dat zijn immers echte klanten die jou hebben gevonden en misschien niet op de eerste zoekactie. Zorg dat je te weten komt wat de eerste zoekactie was en ga je hierop focussen.

12. SEO TIP: Zorg voor een snelle website

Een website die je in Google vindt en 4 seconden duurt denken de meeste meestal dat de website niet werkt en klikken terug naar Google. Google weet dit en wil voor de gebruikers de beste websites bovenaan. Zo bekijkt Google ook je snelheid en zal je belonen als je een snelle website hebt.

Zorg voor een snelle website

13.  SEO TIP:Scoor goed met SEO via video

Google (YouTube) heeft oorlog met Facebook met video’s. Video’s is en wordt 2017 hot item. Zorg dat je mee gaat. Maak bijvoorbeeld een video met titel en beschrijving met je zoekwoord en plaats dit op een pagina waar je je ook focust op hetzelfde zoekwoord. Dit geeft een magisch effect op het zoekwoord. Je blaast de concurrentie van je af omdat simpelweg bijna geen 1 van je concurrenten dit goed uitvoert. Je denkt dat het moeilijk is een videocamera en alles wat erbij komt kijken. Dit hoeft niet het geval te zijn. Je kan ook makkelijk je beste foto’s van je site afhalen en dan dit in een video plakken. Zo heb je simpel een video van foto’s. Als je slim bent kom je ver.

Scoor goed met SEO via video

14. SEO TIP: Lokale seo via Google mijn bedrijf

Je maakt een website en klaar… Nee dat is niet alles en dit is een punt waar vele de fout mee ingaan maar daarom schrijf ik deze 25 tips om je te behoeden. Je vergeet dan Google mijn bedrijf. Dit zorgt ervoor dat je in Google+, Google Maps, Google Reviews, YouTube online zichtbaar wordt en dat is de bedoeling. Googleservices krijgen altijd voorrang. Dus als je het gebruikt krijg jij ook voorrang met je website.

Google mijn bedrijf

15. SEO TIP: Hoog in Google via Google+

Zoals ik al vertelde in de vorige tip is dat Google mijn bedrijf en Google + Pagina automatisch aanmaakt. Met Google+ kan je slimme trucjes uithalen. Je post je pagina’s in een Google+ bericht en je krijgt direct beter resultaat in Google zoekresultaten. Dat is toch best gek maar waar. Zorg dat je ook je toekomstige blogpost promoot via Google+

Hoog in Google via Google+

16. SEO TIP: Zorg voor verandering

Wanneer je iets nieuws op je website zet en het elke keer interessant is dan is het leuk voor de eindgebruiker om terug te komen naar de website. Dat weet Google ook en geeft jouw website voorrang als je website telkens up-to-date is. Laat zien dat je niet faite bent 😉

Zorg voor verandering

17. SEO TIP: Rich Snippet

Rich snippet is ideaal. Niemand gebruikt het. Het is de taal van Google wat je dan implementeert. Je zegt tegen Google wat een stukje tekst of afbeelding betekend. Als je bijvoorbeeld een Sterre beoordeling doet op een bepaald product is het Rich snippet als je dit toepast. Als je Google dan zoekt op product wordt je gevonden met het product met de aantal sterren in Google. Valt goed op en raad eens waar ze opdrukken? Product met waardering of zonder?

Rich Snippet

18. SEO TIP: Locatie verwerken in titels en sitenaam

Veel lokale bedrijven worden zo slecht gevonden. Makkelijke oplossing voor dit probleem is om de plaatsnaam te vermelden. Zo ziet Google waar het relevant voor is. Hoe kleiner de doelgroep des de groter de kans is dat je minder concurrentie hebt. Zorg dat titels en site name je plaats toevoegt en als je dan zoekt op site name plaats sta je zeker nummer 1. Geef wel Google even de tijd want die moet eerst je website bekijken voordat het resultaat krijgt

Locatie verwerken in titels en sitenaam

19. SEO TIP: Richt je op je doelgroep

Als je tegen iedereen praat, dan praat je tegen niemand dat werd mij altijd gezegd. Dat is ook zo want als ik tegen iemand zeg in een kapperszaak dat ik een website maak voor 30 verschillende kappers of ik zeg dat ik algemeen 30 websites heb gemaakt is het eerste natuurlijk veel interessanter voor de kapperssalon. Bedenk goed wat je doelgroep is en focus je daarop.

20. SEO TIP: Focus op je doel

Zorg dat je voor elke pagina een doel heb en schrijf dit ook terug in de metabeschrijving zodat de bezoekers voordat ze op je website zijn al zien wat je doel is. Want dan heb je grotere kans van slagen.

Focus op je doel

21. SEO TIP: Een mobiel responsive website

Zorg dat je website in alle formaten goed zichtbaar is. De meeste bezoekers bekijken op de mobiel naar de website dus zorg dat dit goed in elkaar steekt zodat ze een fijne ervaring hebben. Google plaatst mobiel vriendelijke websites boven de onvriendelijke websites. Denk aan de gebruiker en je denkt direct aan Google. Hoe makkelijk kan het zijn.

22. SEO TIP: Interactie op je website door bezoekers

Als je interessante informatie op je website plaatst is het leuk om reacties te krijgen via het reactie formulier. Google ziet precies wanneer er een reactie wordt toegevoegd en ziet zelfs of het positief of negatief is. Hoe meer reacties des te beter het artikel naar voren komt. Zo wordt je een succes in Google.

Interactie op je website door bezoekers

23. SEO TIP: Maak je website groot op 1 domein

Als je alle informatie op 1 domein zet bijvoorbeeld mijdomeinnaam.nl dan zal je daar punten op krijgen. Als je dit voor verschillende domeinnamen doet zal je de punten verdelen. Dus de kracht gaat verspreid en dat is net goed. Je wilt 1 krachtige bron van informatie zodat artikels elkaar omhooghalen in Google. Dit doe je om alles onder 1 domein te regelen. Zo sta je sterk!

Maak je website groot op 1 domein

24. SEO TIP: Wordt geliefd door de gebruiker en Google

Wordt geliefd op het internet en krijg kracht en waar van Google. Het is wel bekend dat google reviews bekijkt en je beoordeeld erop. Zorg ervoor dat je promoot zodat je klanten reviews achterlaten op Google, Facebook, website en andere review kanalen.

Wordt geliefd door de gebruiker en Google

25. SEO TIP: Lange zoektermen

Zorg dat je je focust op lange zoektermen. Het is wel bekend dat mensen zoek zinnen gebruiken en om hierop te scoren moet je je focussen op die zinnen inplaats van zoekwoorden.

Lange zoektermen

Vind je het interessant? Deel, reageer en like it!

Vind je het interessant laat dan wat achter hieronder. Heb je vragen of toevoegingen laat ze dan achter hieronder. Ik lees elke reactie en reageer op elke reactie!