Mijn Account

Om meer conversie te halen uit je website. Laat mensen je doelen op je website uitvoeren! Jij wilt toch ook uiteindelijk resultaat uit je website? Bekijk de tips en doe er je voordeel mee.

 1. Zorg dat je weet wat je wil wat de gebruikers doen (conversie)

Weet wat je wil met je gebruikers. Het doel is een conversie.  Zo kan je doel bepalen dat ze je blog post delen of dat ze inschrijven op je nieuwsbrief. Dit zijn allemaal doelen (conversies) wat je kan maken voor je bezoeker. Verkopen van producten of een contactfomulier zit ook in de mogelijkheden.

Zorg dat je weet wat je wil wat de gebruikers doen (conversie)

 2. Maximaal conversie mogelijkheden bepalen voor een pagina

Zorg ervoor dat je niet te veel mogelijkheden maakt met conversie. Als de mogelijkheid bestaat tot delen en product kopen heeft de bezoekers 2 keuzen. Dit betekent 50% kans dat ze jou doel gaan uitvoeren. Als je 1 conversie mogelijkheid heb dan is de kans gelijk aan 100% omdat je geen andere doelen heb ingesteld op de pagina. Denk hier dus goed over na.

Maximaal conversie mogelijkheden bepalen voor een pagina

 3. Afleiding naar je conversie werkt!

Je heb afleiding wat van je doel afwijkt maar je heb ook afleiding wat naar je conversie toe leidt. Zoals iemand met een grote pijl naar je doel. Dit valt op naar je conversie. Mensen zien da je de nadruk wekt op dat onderdeel. Je zal zien dat je conversie direct verhoogt!

Afleiding naar je conversie werkt!

 4. Afleiding wat conversie naar beneden haalt

Zorg ervoor dat er zo min mogelijk afleiding op je pagina staat van je conversie kan verlagen. Zo is een pagina met alleen een de mogelijkheid tot inschrijving van de nieuwsbrief wat goed werkt. Geen menu, geen deelknoppen. Zo is de kans ook klein dat ze verkeerde dingen gaan doen en dat je conversie verlaagt wordt.

Afleiding wat conversie naar beneden haalt

5. Beschrijving van je doel (Conversie) in Google zoekresultaten

Wat heel erg helpt is dat je bezoekers in Google al verteld wat ze eigenlijk moeten doen. Als je product heb op je website dan vertel je koop nu dit product en vermijd de volgende problemen voor deze prijs. Koop nu en krijg vandaag nog korting. Als iemand dit leest zal hij naar de website toe gaan vanuit Google met een koop sfeer en zal hij weten wat die eigenlijk moet doen. Dit helpt zeker betreft je conversie.

 6. Je titel beschrijving in Google helpt bij conversie

Zorg ervoor dat je de titel de aandacht brengt tot conversie. Productnaam nu met zoveel korting. Dit trekt altijd de aandacht en je zal zeker meer conversie er uit halen. Helemaal als je er een einddatum aan vastplakt. Zoals alleen nog vandaag. Dit verwijdert het opschuifgedrag van komt later wel.

 7. Zorg voor de aandacht

Als je een sidebar heb (Een gedeelte aan de zijkant van je website) met een inschrijfformulier of contactformulier doe er dan een plaatje bij. Dit trekt de aandacht. Helemaal als je er een persoon in zet wat bij je doelgroep past. Ze zien dat gelijk gestemde ernaar verwijst via een afbeelding met bijvoorbeeld een pijl. Dit zal vertrouwd voelen en zeker de conversie helpen te verbeteren.

Zorg voor de aandacht

 

 8. Pagina’s gericht op conversie

Zorg dat je pagina’s schrijft wat jou doel realiseert. Wil je meer bezoekers? Schrijf blogs die gedeeld worden en maak de conversie delen van het blogbericht. Wil je product verkopen? Maak een pagina wat ze met volle aandacht er over kunnen lezen en tot conversie over kunnen gaan.

Pagina’s gericht op conversie

 9. Eindig berichten en media met een conversie doel

Als je nooit jou wens als conversie vermeld aan je bezoeker dan zullen ze het ook niet doen. Als jij zegt na een video blog bericht deel het. Dan weten de bezoekers ook wat jou doel is en zullen ze dit dan ook uitvoeren.

Eindig berichten en media met een conversie doel

 10. Aandacht is kort zo snel mogelijk conversie bekijken

Het gaat allemaal snel met super snel internet en niemand die jaren lang op een website snuffeld. Wees hier op voorbereid en zorg ervoor dat je doel niet te moeilijk is. Met een druk op de knop moet het eigelijk al rond zijn met een conversie. Vraag je teveel informatie zullen ze het niet invullen en mis je een conversie.

Aandacht is kort zo snel mogelijk conversie bekijken

 11. Bouw vertrouwen en maak meer conversie

Vertrouwen is GOUD. Als je vertrouwen heb doe je meer. Als je leest dat 500 mensen al voor je nieuwsbrief hebben ingeschreven en succes hebben eruit gehaald. Dan is iemand toch gek als hij zich niet inschrijft? Zet reviews en aantal downloads neer. Dan zie je dat het heel snel meer conversie oplevert.

Bouw vertrouwen en maak meer conversie

 12. Foto’s van echte mensen

Zoals je weet werkt facebook met echte mensen en zullen vrienden van diegene misschien ook wel je facebook pagina hebben geliked. Deel een facebook likebox om te laten zien welke vrienden van de bezoeker ook hebben geliked. Dit bouwt ook mee aan vertrouwen en meer conversie.

 13. Niet buiten je website gaan (Verlaagd conversie)

Als jij mensen op je website krijgt zorg dan dat ze op je website blijven. Als jij ze stuurt naar facebook of YouTube is de kans groot dat ze wat anders leuks zien op de kanalen en dat ze van je vandaan kan inplaats naar je conversie. Beperk de mogelijkheid dat ze van je website af gaan.

 14. Verhoog je conversie bij het inschrijven van je nieuwsbrief

Een handig een leuk en eenvoudig truckje is zog dat je na een waardevolle blog een conversie mogelijkheid maakt tot inschrijven van je nieuwsbrief. Als je wat waardevols in je blog heb geschreven is de kans groot dat ze je vertrouwen. Daardoor zal de conversie drastisch verhogen als je daarna aanbied op een nieuwsbrief. Ze weten wat ze kunnen verwachten namelijk goede content.

 15. Meet je conversie

Als je meet dan weet je wat. Zorg dat je doelen instelt betreft conversie in Google analitics. Zo weet je wat werk en waar ze zich inschrijven. Zo kan je vrij eenvoudig de belangrijkste conversies op de juiste plaats neerzetten.

Meet je conversie

 16. Verwissel van plek om maxiamale conersie tebhalen

Belangrijk is dat als je meet dat je wat weet. Ook al meet je alles kunnen veranderingen je conversie verhogen. Zoals een opt-in formulier via een pop-up, sidebar, slidebar, scrollbar of anders. Test elke plek op je website en meet een langere periode om de beste resultaten te meten en die plekken te gebruiken voor conversie te verhogen.

Verwissel van plek om maximale conversie te behalen

 17. A/B testen om je conversie te verhogen

Een kleur of afbeelding bij een doel (conversie) plaatsen kan enorm veel verandering geven in het resultaat. Zorg er dan ook voor dat je meerdere variante gaat testen welke het beste werkt. Test bijvoorbeeld een inschrijfformulier 2 weken uit en dan 2 weken de andere formulier. Bekijk welke de beste resultaat geeft en ga daar mee verder.

A/B testen om je conversie te verhogen

 18. Praat op de manier hoe je normaal je doelgroep aanspreekt om conversie te verhogen

Om beter een connectie te maken met je doelgroep is om op zelfde niveau te communiceren. Spreek je normaal met je in een gesprek. Praat dan ook gewoon zo in je opt-in aanvraag of je product of dienst verkoop. Anders bouw je niet op in vertrouwen

Praat op de manier hoe je normaal je doelgroep aanspreekt om conversie te verhogen

 19. Maak duidelijk wat je unieke selling point is

Doe dingen wat andere niet doen. Geef wat inruil als ze bij jou een conversie aangaan. Geef ze wat waardevols wat niemand anders geeft. Zo komen ze bij jou omdat niemand anders dat doet.

Maak duidelijk wat je unieke selling point is

 20. Zorg dat je conversie doelen niet te ver van je content aflicht.

Als jij 10 tips over kleding weggeeft inruil voor een naam en e-mail adres en je schrijft over gezond eten zal weinig mensen zich inschrijven voor je nieuwsbrief. Zorg dat het overeen komt met wat jij publiceert op je website.

Zorg dat je conversie doelen niet te ver van je content aflicht.

 21. Design dat helpt met conversie

Zorg ervoor dat je design mooi en straks is zonder te veel afleiding. Wat je doel is moet afschrikken van je algemene design zodat het opvalt. Zo laat je zien wat je doel is voor de bezoeker.

Design dat helpt met conversie

 22. Laat zien dat het waarde is

Laat zien dat het waarde is wat je levert. Dat doe je niet om zelf hard te schreeuwen maar om grotere partijen het te laten zetten. Als een nieuws kollom schrijft dat jou weggever waardevol is dan zal je bezoeker er minder twijfels over hebben als dat je het zelf zegt.

Laat zien dat het waarde is

 23. Zorg dat je de juiste mensen aanspreekt

Als je product of dienst aanbied. Vermeld dan erbij wat je van ze verwacht. Zo hou je de niet kopers buiten de deur want daar heb je niks aan.

Zorg dat je de juiste mensen aanspreekt

 24. Juiste lettertypes voor meer conversie

Wil je meer conversie kijk dan naar duidelijke lettertypes. Als ze moeite hebben om jou doelen te lezen zullen ze weg gaan. Dan kan heel ver gaan dus PAS op. Wij raden altijd aan voor de volgende lettertypes: Roboto & Helvitica

Juiste lettertypes voor meer conversie

 25. Geef garanties weer om ze over de streep te halen.

Zorg ervoor dat je twijfels wegneemt. Zoals wij gebruiken je gegevens alleen voor ons zelf en we zullen het niet aan derden geven. Wij sturen geen spam wees gerust. Dat zijn kleine bezwaren die je dan simpel weg wegveegt.

Geef garanties weer om ze over de streep te halen.

Vind je het interessant? Deel, reageer en like it!

Vind je het interessant laat dan wat achter hieronder. Heb je vragen of toevoegingen laat ze dan achter hieronder. Ik lees elke reactie en reageer op elke reactie!