Mijn Account

25 Video Tips om direct meer succes uit je bedrijf te halen. Online succes behaal je echt door een video! Zie hier de tips!

1 Gebruik video op Facebook

Wie leest er tegenwoordig nog lange teksten op Facebook? Heb je een wat langere tekst maak er een video van om zo meer resultaat op Facebook te krijgen

2 Gebruik video via YouTube

YouTube is de een na grootste zoekmachine op het internet. Dagelijks kijken miljarden mensen op YouTube video’s. Zit ertussen en krijg bereik!

3 Upload je video niet naar een kanaal

YouTube en Facebook zijn niet je grootste vrienden. Deel niet je YouTube filmpjes op Facebook maar upload ze hier apart op voor het beste resultaat!

4 Begin met een knaller in je video

Begin altijd met een knaller. Dus trek de aandacht bij het begin met wat opvallends om de interesse hoog te maken zodat ze je gehele video bekijken.

5 Maak een uitnodigende thumbnail

Maak een leuk en uitnodigend plaatje wat op je video staat zodat je de aandacht trekt tussen alle andere content.

6 Maak het kort en krachtig

Aandacht is kort dus maak je video duidelijk en kort.

7 Gebruik video via YouTube om beter gevonden te worden

YouTube is Google dus zorg ervoor dat je een video maakt die dezelfde naam als je internet pagina heeft dat zal mee werken om beter vindbaar te zijn in Google.

8 Gebruik live video

Op YouTube en Facebook is de mogelijkheid tot live video. YouTube en Facebook ziet hier een toekomst in. Dus als je dit doet krijg je snel meer bereik omdat dit voorrang krijgt tot alle andere content.

9 Maak van vragen video’s

Video’s zijn vele malen sterker dan tekst. Antwoord in plaats van tekst in je video. Extra kracht en een extra waardevolle content.

10 Wees jezelf op video

Ga niet opeens deftig praten in je video maar wees gewoon jezelf.

11 Goede belichting

Wees voorbereid op goede belichting als je een video maakt. Belichting is van groot belang omdat dit je video drastisch verslechtert of verbetert. Sommige denken dat de camera slecht is terwijl eigenlijk de belichting het probleem is.

12 Zorg voor een externe microfoon

Als je een videocamera heb met een interne microfoon dan raad ik je aan om verder te kijken naar een externe microfoon. De standaard microfoon die is ingebouwd is meestal hartstikke slecht. Denk er is over na om een snowball te kopen. Dit is meestal goedkoop en gemakkelijk te bedienen.

13 Koop een teleprompter

 
Wat veel mensen doen is een blaadje of iets dergelijks waar ze van af kunnen lezen. Dit ziet er niet al te best uit want je moet steeds naar beneden kijken om te kijken. Een teleprompter is een scherm met een spiegel voor de camera lens. Je leest het voor maar je kijkt tegelijkertijd de camera in. Zoek maar eens op in Google!

14 Egale kleding

Kleding met ruitjes strepen en ga zo maar door komt niet mooi over op video. Zorg dat je een overhemd of shirt draagt die 1 kleur heeft zonder lijntjes of bijzaken.

15 Doe eerst iets wat je ontspannen maakt en iets wat je wakker maakt.

Half slaperig of neurig op de camera, staat niet al te best. Denk er is over na om een wandeling te maken of om te sporten. Zo kom je fit over en sta je goed op de camera.

16 Camera vrees?

Bedenk iemand voor je en probeer zo persoonlijk mogelijk te praten. Je denkt de camera weg en je bedenkt iemand voor je die dichtbij je staat. Het zal nu stukken makkelijker worden.

17 Begin je video met een intro

Zorg aan het begin dat je kort uitlegt wie je bent. Al doe je dit veertig keer er is een kans dat iemand jou voor het eerst ziet op een video.

18 Na je intro een introductie

Na je intro is het verstandig om een kleine introductie te houden waar je video over gaat in het kort. Nu weet diegene dat de video voor hem bedoeld is.

19 Sluit af met de vraag abonneren

Sluit altijd af met een call-to-action. Dit kan zijn dat je vraagt te abonneren maar het kan ook zijn dat je iemand vraagt om een product aan te schaffen of een Webinar te volgen.

20 Koppel video’s eraan vast die op de huidige video lijken

Maak de mogelijkheid dat je bezoekers andere video’s zien van jou. Laat ze gerelateerde video’s zien zodat ze verder kunnen kijken.

21 Vraag ze te reageren of te liken

Veel mensen vergeten te vragen of ze de video willen delen of liken. Dit is zonde want als je het niet vraagt zal de kans klein zijn dat ze het toch doen.

22 Bekijk wat werkt

Bekijk welke video’s er goed werken en ga hiermee verder. Zo haal je meer resultaat uit je werk in plaats van dat je video’s plaatst voor niks.

23 Staar je niet blind op likes en duimpjes

Staar je niet blind op de likes en de duimpjes. Het kan goed zijn dat je eindigt met de call-to-action dat ze wat kopen en dat ze daadwerkelijk het aanschaffen. Ze vergeten de video te liken maar de video’s werken wel. Dus kijk naar resultaat en niet het virtuele resultaat.

24 wees uniek

Als jij uniek bent zullen ze bij jouw kijken omdat niemand anders zulke dingen doet. Ze zullen nieuwsgierig zijn en blijven omdat jij ze iets geeft wat een ander niet geeft. En daar gaat het om.

25 Wees enthousiast

Laat zien wie je bent en dat je enthousiast bent. Je zal ze aansteken met je enthousiasme en dat is alleen maar goed.

Vind je het interessant? Deel, reageer en like it!

 

Vind je het interessant laat dan wat achter hieronder. Heb je vragen of toevoegingen laat ze dan achter hieronder. Ik lees elke reactie en reageer op elke reactie!