Mijn Account

Hierbij de 25 webdesign tips voor 2017. Haal hier meer winst en leads uit om hier direct mee aan de slag te gaan!

1 Zorg voor lay-out met minder dan 3 kleuren

Als jouw website uit meer dan 3 kleuren bestaat dan zullen je website bezoekers afgeleid zijn. Ze zien te veel contrast. Ze zullen dus ook sneller wegdrukken.

2 Zorg voor een snelle website

Zorg voor een snelle website dat is cruciaal in je webdesign. Als je te grote sliders heb en veel bewegingen maakt in je website dan zal hierdoor je website minder snel laden. Dat zal ervoor zorgen dat je bounce percentage omhoog gaat.

3 Duidelijkheid is beter dan uniek

Als jij een webdesign maakt wat niet overzichtelijk is en je maakt knoppen wat uniek is en je maakt navigatie wat uniek is dan wordt het niet herkend. Als een knop niet herkend wordt dan zullen ze er niet opdrukken en dit betekend verlies.

4 Laat iemand je website beoordelen

Laat iemand die nog niet op je website is geweest even kijken. Zo zien ze direct wat je doet en wat je levert? Wat zijn de ervaringen? Zo kan jij je website nog gebruiksvriendelijker maken.

5 Luister naar iemand maar neem niet alles aan

Luister naar advies maar neem niet alles direct over. Jouw mening telt. Iemand anders ze visie is niet jouw visie, blijf jezelf in je website. Maar wijs advies is natuurlijk nooit verkeerd!

6 Maak conversie onderdelen opvallend

Heb jij een onderdeel waar ze zich moeten inschrijven? Wat eigenlijk je doel is voor je website bezoeker? Maak het dan knallend zodat direct de aandacht daarop valt. In plaats van je blauwe website ga dan nu is voor rood. Mensen zullen ernaar kijken en erop reageren. Het valt op dus meer resultaat!

7 Doe niet meer dan 1 actie per pagina

Als jij meerdere dingen aanbiedt op 1 pagina dan is de kans kleiner dat ze een keuze maken. Let op met je webdesign dat je niet teveel aanbiedt. Dit geeft keuze stress. Wat moet ik nemen? Ik beslis later wel even en dan ben je ze al kwijt.

8 Zorg dat je terugkerende gedeeltes goed controleert

Je webdesign heeft altijd vaste plekken. Zoals je boven kant en je onderkant. Zorg dat je dit goed voor elkaar hebt! Als je dit namelijk fout doet komt het op elke pagina terug. Zet daar extra veel aandacht op!

9 Zorg voor een sitemap

Een sitemap is goed voor je SEO (Google Zoekmachine Optimalisatie) maar ook voor je gebruiker. Een sitemap is een grote lijst wat de inhoudsopgave is van je website. Kan iemand iets niet vinden dan kunnen ze even kijken in de sitemap. Cruciaal voor een goede website.

10 Laat je call-to-action uitblinken

Heb jij een doel op je pagina zoals een offerte formulier? Laat het uitblinken met een sub titel en geef als laatste op je pagina aan wat ze nou moeten doen. Als je niks vraagt kan je ook niks verwachten zeggen we maar.

11 Zorg voor een standaard menu

Een menu wat speciaal is en het dan ook nog ergens staat waar niemand het verwacht dat kan je flow van je webdesign afhalen. Ze moeten zoeken en mensen hebben hier niet het geduld ervoor. Zorg voor een duidelijk menu die lijkt op alle andere websites. Zo maak je het gebruiksvriendelijk.

12 Maak het natuurlijk

Laat het er vanzelfsprekend uitzien. Daar kan ik de contactgegevens vinden en als ik wat wil zoeken moet ik daar zijn. Zo laat je de gebruiker zijn doelen behalen met het idee wat ze eigenlijk kwamen doen op de website.

13 Zorg dat de kleuren pallet overeenkomt

Zorg dat de kleuren dichtbij elkaar liggen met wat je kiest. Kies voor 3 kleuren wat mooi overloopt en haal dit door de gehele website heen. Zo bouw je aan wat moois wat mensen niet afschrikt.

14 Gebruik 1 opvallende kleur

Als je een opvallende kleur kiest gebruik dat dan voor alle call-to-actions. Zou behoudt je de gebruiker waar ze moeten kijken. Elke stoplicht is niet voor niks elke keer hetzelfde Je weet waar je op moet letten.

15 Kies de juiste lettertype

Kies voor een lettertype wat goed te lezen is. Ga je voor niet goed lezende tekens dan wordt het lezen vermoeit en zullen ze afhaken. Meest getest en gebruikte lettertypes zijn Roboto en Helvitica.

16 Kies voor CMS-systeem

Bouw niet aan iets unieks maar gebruik bestaande CMS-systemen. Dit voorkomt als je overstapt naar een andere partij dat ze zonder problemen het kunnen overnemen. WordPress en Joomla zijn de CMS-systemen die wij aanraden te gebruiken.

17 Link opbouw

Zorg dat je een natuurlijke linkopbouw heb. Dat betekent aan de boven kant een linkje om makkelijk terug te gaan en voor moeilijke woorden een link waar het woord beschreven wordt wat het woord inhoudt.

18 Error bericht wat niet error achtig is

Wat nog vaak gedaan wordt is dat we in webdesign een error geven waar de gebruiker niet op zit te wachten. Je hebt hier wat fout gedaan of het is niet gebruiksvriendelijk. Geef jezelf de schuld en adviseer ze bijvoorbeeld bij een dode link of bij contactformulier. Hebben ze iets niet goed ingevuld zegt dan: Oeps ik mis wat mij fout, zou je …. nog even kunnen vermelden in plaats van error je bent wat vergeten. Wat klinkt er nou beter?

19 Gebruik video

Lappen tekst wie leest deze nog? Ja bijna niemand en al helemaal niet als er een video met hetzelfde verhaal naast staat. Zorg voor de beste ervaringen met video en gebruik video!

20 Bedenk je doel

Voordat je begint met webdesign zorg dan dat je je doelen voor ogen hebt. Als je eerst webdesign maakt en dan de doelen erin verwerkt dan zal het nooit zo gestroomlijnd zijn als dat je van tevoren weet wat je van de bezoeker wilt.

21 Duidelijk met U of Je

Wek duidelijkheid met hoe je iemand aanspreekt in je webdesign. Is het U of Je en niet door elkaar. Probeer je eigen woordkeuzen in je website over te laten gaan.

22 Maak webdesign voor je doelgroep

Zorg dat als je doelgroep op je website komt dat je het gevoel geeft dat je ervoor ze bent. Dat doe je met een slider met hun visie erin. Zo laat je per direct zien dat je ervoor hun bent.

23 Jaag niet geïnteresseerde weg

Zorg ervoor dat je niet je tijd voldoet aan mensen die niet geïnteresseerd zijn in je product of dienst. Wees duidelijk en zorg dat je ze direct wegjaagt in plaats van dat ze eerst het contactformulier moeten invullen en jouw tijd misbruiken.

24 Professioneel en persoonlijk webdesign

Zorg ervoor dat je een professionele uitstraling hebt maar dat je ze wel persoonlijk raakt. Het is de gun factor die het doet dat ze bij jou kopen. Vergis je niet want dit geld voor elke branche.

25 Doe niet alles zelf!

Doe waar je goed in bent en doe bijvoorbeeld webdesign niet zelf. Dit kost geld want als je het door een expert laat doen zal het geld opleveren. Waar jij 4 uur mee bezig bent doen wij in 1 uur en zo heb je je geld eigenlijk alweer terugverdient.

Vind je het interessant? Deel, reageer en like it!

Vind je het interessant laat dan wat achter hieronder. Heb je vragen of toevoegingen laat ze dan achter hieronder. Ik lees elke reactie en reageer op elke reactie!