Mijn Account

Meer succes behalen via e-mail marketing is mogelijk met de volgende 25 waardevolle tips! Doe hier je voordeel mee.

 1. Nieuwsbrief aanmelding anders benoemen verbeterd resultaat

Als je een nieuwsbrief een nieuwsbrief noemt dan zullen je bezoekers denken aan spam. Dit komt omdat de naam nieuwsbrief in gedachten gaat met spam. Hoevaak krijg je wel niet mailtjes van partijen die elke dag producten sturen? Voorkom dit om je nieuwsbrief waarde te geven. 25 tips om af te vallen per maand. Vul hier je naam en e-mailadres in zal veel beter overkomen.

 2. Zorg voor een weggever wat waardevol en uniek is in ruil voor naam en e-mailadres

Wie schrijft zich nou in voor een nieuwsbrief? Veel als je wat waardevols weggeeft. Als jij iets unieks heb en je geeft dit weg in ruil voor naam en e-mail is dit de enigste weg dat je de weggever kan krijgen om via jou je eigen in te laten schrijven met naam en e-mailadres.

 3. Persoonlijke e-mail voor meer resultaat

Als je een mail persoonlijk maakt met naam en eventueel details lijkt het net of iemand individueel het mailtje heeft geschreven. Dit trekt de aandacht omdat het dan niet op een verkoopspraatje lijkt. Bouw eerst op aan vertrouwen met persoonlijke data in de mail en dan na enkele mails pas wat erin verkopen.

4. Spreek in je e-mail marketing op dezelfde toon hoe je normaal klanten aanspreekt

Geef een goed beeld van je eigen met het spreken en schrijven van taal hoe je normaal gesproken ook tegen een klant praat. Wij spreken heel persoonlijk en dat proberen we terug te laten zien in de website. Als ze dan op bezoek komen weten ze gelijk dat ze bij het juiste bedrijf zijn omdat je ze op dezelfde manier aanspreekt.

5. Zorg voor een automatische autoresponder

Een hels karwei is als je elke dag zelf e-mails gaat zitten schrijven. Kost veel tijd en het kan veel eenvoudiger. Zorg dat je de reeks in 1 keer schrijft en zorg dat je het in een automatisch systeem programmeert dat het systeem zelf het werk doet. Zo doe je eenmaal een e-mail reeks en vervolgens voert hij het zelf opnieuw uit zodat je niet iedere keer aparte mails hoeft te maken. Het verstuurt automatisch e-mails en dat heet een autoresponder.

6. Bezorg een fijne klanten relatie via klanten autoresponder

Wat veel bedrijven doen is focussen op nieuwe klanten. Maar een groot gedeelte van je bestaande klanten kopen nog wat waardevollers van je. Ze hebben immers al ja gezegd. Zorg er dan voor dat je ook automatisch mails naar je bestaande klanten stuurt zodat je bijpassende producten aan ze kan verkopen. Maak het persoonlijk en adviseer automatisch.

7. Automatiseer je e-mail marketing

Plan je mails goed in en maak vervolg stappen als ze producten kopen. Zo gaan ze van de ene mail lijst naar de andere en wordt je e-mail marketing volledig automatisch uitgerold zodat je er zelf geen omkijken naar hebt.

8. Maak pop-up venster met opt-in formulier voor meer succes e-mail marketing

Een pop-up is een venster wat verschijnt na enkele seconde als je op de website komt. Veel mensen vinden het vervelend maar als je ze wat waardevols aanbiedt in ruil voor naam en e-mailadres kan het een positieve werking hebben op je website bezoeker. Het is bewezen dat het werkt dus gebruik het!

9. Maak scrollupvenster met opt-in formulier voor meer succes e-mail marketing

Scrollupvenster is een venster die rechtsonder naar voren komt als je 75% van je pagina scrolt. Meestal is dit een teken dat ze wat lezen en dat ze interesse hebben. Dan is het toch logisch dat je wat gratis aan wilt aanbieden. Geef de gratis weggever inruil voor naam en e-mailadres.

10. Maak exit venster met opt-in formulier voor meer succes e-mail marketing

Bounce is meestal wel 10/15 procent van inkomende website bezoekers. Dat is een percentage die direct weg gaat van je website. Dan is het handig dat je ze nog snel wat kan aanbieden. Zo heb je een naam en e-mail nodig om ze nog is te contacteren en anders heb je niks en is de kans klein dat je nog in contact kan treden met diegene.

 11. Opt-in pagina voor meer succes e-mail marketing

Als je serieus gaat beginnen met e-mail marketing bedenk dan ook dat je een pagina moet aanmaken voor je weggever en e-mail form. Zo kan je wat dieper op je weggever ingaan en is de kans groter dat je twijfels weghaalt bij de website bezoeker.

12. Niet te moeilijk denken voor meer succes e-mail marketing

Meestal is het probleem dat we niet beginnen aan e-mail marketing omdat we denken dat het teveel tijd kost, maar als je het goed inplant bijvoorbeeld 3 maanden van tevoren heb je er even werk aan en de rest van de drie maanden gaat het proces automatisch en heb je er geen omkijken meer naar.

13. Doen voor meer succes e-mail marketing

Doen is de key van succes. Plan een dag in en maak je e-mail marketingstrategie. Als je het doet komt het vanzelf en gaat het voor je werken. Als je het niet doet zal er ook niks gebeuren.

14. Email marketingplan voor meer succes e-mail marketing

Als je succes wil en het vol wilt houden raad ik het aan om een planning te maken. Wat en wanneer ga je wat versturen. Maak een stappenplan en noteer het wat je wilt sturen. Plan het ruim bijvoorbeeld 3 maanden in en maak de mailing. Zo heb je het minste werk aan je e-mail marketing en haal je er succes uit zonder dat het veel tijd kost.

15. Double opt-in voor meer succes e-mail marketing

Wettelijk is het verplicht als je iemand in een email lijst zet dat je dubbel valideert of diegene echt is die zich inschrijft voor het formulier. Het e-mailsysteem stuurt een mail met een bevestigings link om de mailing te bevestigen. Dit is voor de mensen goed maar ook voor jou. Je lijst groeit misschien minder hard maar dan weet je in ieder geval wel dat het echt geïnteresseerde mensen zijn die jouw mails willen ontvangen.

16. Vermeld in elke mail je handtekening dat je het aanbied

Vertel mensen over je weggever inruil voor naam en e-mail om echt succesvol e-mail marketingcampagne op te zetten. Dit kan je bijvoorbeeld in je handtekening zetten bij elke mail die je verstuurd. Je verstuurd dagelijks mails en als je dan in de handtekening een link zet om je aan te melden inruil voor je mooie weggever is dat natuurlijk meegenomen.

 

17. Maak een opt-in op je Facebookpagina

Op Facebook kan je een extra tabblad maken. Hierin kan je ook een pagina maken met opt-in functie. Zo kan je ook namen en e-mailadressen verzamelen op de Facebook pagina zelf.

 

 19. Adverteer op Facebook met jouw weggever.

Wil je snel en gemakkelijk veel mensen op je e-mail lijst? Ga dan voor Facebook adverteren. Je betaald facebook geld inruil voor mensen die geïnteresseerd zijn op je vakgebied en laat ze verwijzen naar je opt-in pagina.

 

20. 9 words e-mail voor meer succes e-mail marketing

9 woorden e-mail zegt al wat het is. Het is een simpel mailtje met een korte vraag van 1 zin. Dat kan bestaan van wat vind je van ons tot mag ik je bellen. Dit zijn e-mailtjes die het altijd geweldig doen en waar je bijna altijd wel reactie op krijgt.

 

21. Maak het persoonlijk voor meer succes e-mail marketing

Als je succes wilt met je bedrijf dan kan je ook af en toe afwijken om een beetje privé erin te verwerken. Vertel wat je mee hebt gemaakt. Zo zien ze dat je ze vertrouwd en zelfs verhalen over je privé verteld. Hou hier wel onderscheid in wat echt privé is en wat je kan vertellen.

 

 22. Maak ze warm voor producten voor meer succes e-mail marketing

Vertel wat er gaat komen zodat ze na een tijdje ernaar gaan verlangen. Dit is bewezen dat het werkt. Als iets nog niet bereikbaar is en je maakt ze warm worden ze geïnteresseerd voordat ze het product hebben. Dit betekent nog meer mond op mond reclame en dat brengt exposure voor je product.

 23. Nodig ze uit om op andere kanalen te volgen

Als ze je maillijst interessant vinden dan vinden ze het misschien ook interessant om je andere kanalen te liken of te delen. Vraag ze er gewoon om.

 

 24. Beloon bestaande inschrijvers

Beloon bestaande inschrijvers met wat leuks. Geef ze wat af en toe om uitschrijvingen te voorkomen.

 

 25. Niet pushen maar waardevol zijn

Wees waardevol en geef interessante informatie. Aan hand van de interessante informatie moet je eigenlijk een drang creëren naar jouw product. Zo hoef je het niet te verkopen maar zullen ze erom vragen en dat werkt vele malen makkelijker dan hard te gaan verkopen.

 

 26. 1op1 e-mail voor meer succes e-mail marketing

Stuur af en toe gewoon een persoonlijk mailtje uit je eigen naar 1 van de inschrijvers. Misschien kan je ze zo helpen en hiermee extra omzet creëren. Ze staan inmiddels al op je lijst.

 

Vind je het interessant? Deel, reageer en like it!

Vind je het interessant laat dan wat achter hieronder. Heb je vragen of toevoegingen laat ze dan achter hieronder. Ik lees elke reactie en reageer op elke reactie!