Mijn Account

In deze video ga ik je vertellen over een update van Google januari 2017. Het is belangrijk om hierop voor te bereiden, omdat het gevolgen kan hebben voor jouw website.

 

Google wil haar gebruikers tevreden stellen met de zoekmachine, waardoor Google streeft naar veiligheid. De update in januari heeft hierop betrekking. Het is niet de eerste keer dat hier een update voor is. Banken en webshops moesten namelijk al eerder zorgen voor een beveiligde verbinding. Maar nu wil Google dat jij hier ook voor zorgt.

 

Wat is dat nou, een beveiligde verbinding? Wanneer een website dit heeft, dan zie je een icoontje van een slot in de adresbar van je internetbrowser. Als je website nu nog geen beveiligde verbinding heeft, dan is dat nog niet erg. Maar vanaf januari wel. Een neutraal icoontje in de adresbalk wordt dan namelijk vervangen door een icoontje die nadrukkelijk aangeeft dat de verbinding onveilig is. Dit geldt voor de internetbrowser Chrome van Google. Met andere woorden, Google beschouwt jouw website dan als onveilig.

 

Stel dat je nog geen beveiligde verbinding hebt. Als jouw potentiele klant naar je website gaat, dan staat er in Chrome dat je website onveilig is. Wat zou dat doen met jouw potentiele klant? Precies, hij vertrouwt je niet en zal waarschijnlijk geen contact zoeken of een product bestellen.

 

Kortom, Google wil dat websites de stap gaan maken naar een beveiligde verbinding. Hiermee versleutel je de gegevens die worden uitgewisseld tussen de website en de gebruikers. Zo kunnen indringers niet bij persoonlijke gegevens en wordt de privacy beschermd.

 

Hoe zorg je nou voor een beveiligde verbinding? Dit doe je door een SSL certificaat te bestellen, waarvoor je per jaar betaalt. Voor 30 euro heb je bij mij een heel jaar een beveiligde verbinding. Als je het bestelt, dan regel ik voor jou de certificaat. Voor bestaande klanten installeer ik het voor jou en je hebt er zelf geen omkijken meer naar. Vaak is het zo dat je het zelf moet installeren.

 

Je kan het makkelijk bestellen via Wveen.net Hosting Service. Onder deze video vind je de link voor deze pagina. Ik help je graag verder. Laat het mij weten als je een SSL certificaat wilt of vragen hebt.

 

http://www.wveen.net

 

Vond je dit nu interessant? Deel het, like het en abonneer je op onze YouTube kanaal voor de laatste nieuws en weetjes. Tot later!