Mijn Account

Dit heeft ook invloed op jouw website, dus zorg dat je erop voorbereid bent.

Zoals jullie weten, heeft Google een paar regels waarmee je goed kan scoren in Google. Met deze regels kan je je website netjes en overzichtelijk maken. Wanneer je website gebruiksvriendelijk is, word je beter gevonden in Google. Google wil namelijk de beste zoekresultaten geven aan de gebruikers van de zoekmachine. Zo houden ze hun gebruikers tevreden.

Nu is het zo dat Google met de tijd meegaat. Ze doen regelmatig een update. Hierbij passen ze de regels aan, waardoor ze de gebruikers de beste zoekresultaten kunnen geven. In januari is er dus weer een update van Google.

Deze update heeft betrekking op de mobiele zoekresultaten, dus de zoekresultaten die Google weergeeft op een smartphone of tablet. Google gaat kijken of de website inderdaad direct de informatie geeft waar een zoekresultaat over gaat. Dit betekent dat Google nagaat of er iets op je website staat boven de inhoud zelf, zoals een opt-in formulier of een slider. Als die elementen niet overeen komen met wat je vertelt in een zoekresultaat, dan vindt Google dat dat niet relevant is. Dan wordt de pagina van je website gestraft en krijgt de pagina een lagere ranking. Naast het opt-in formulier en slider, zal de pop-ux box ook niet meer worden geaccepteerd op mobiele apparaten.
Wat betekent dit nou? Bezoekers moeten direct de content kunnen zien op hun smartphone of tablet. De update geldt niet voor desktop en laptops. Aan jou de taak om je website voor mobiele gebruikers zó in te richten dat ze direct de inhoud kunnen zien. Ze mogen geen informatie zien waar een zoekresultaat niet over gaat.
Als je dit toepast, dan zal jouw website geen langere ranking krijgen. Je wordt er zelfs voor beloond! Google verwerkt een update stap voor stap, dus de beloning zal niet direct zichtbaar zijn.
Ik kan me voorstellen dat dit nieuw voor je is en dat je niet weet waar je moet beginnen. Mocht je vragen hebben, ik sta voor je klaar.
Vond je dit nou interessant? Deel dan deze video zodat je anderen verder helpt. Abbonneer je ook op ons YouTube kanaal. Bedankt voor het kijken!